CUPRUMIN ABRUD – Situatie la limita

CUPRUMIN 11

„Cuprumin este intr-o situatie, zic eu, la limita. La ultima intrebare pe care am pus-o ministrului Economiei, Mihai Tudose, pe aceasta tema, mi-a raspuns ca au mai cumparat trei basculante, un excavator, a mai cumparat becuri electrice si nu mai stiu ce si cu asta la revedere si va stam la dispozitie data viitoare. Vreau sa spun ca privim cu nesimtire si detasare faptul ca in Romania locurile de munca dispar, ajung ca si capra neagra, rare aici in zona Apusenilor”, a declarat parlamentarul PNL, Alexandru Peres. Acesta a mai spus si ca e nemultumit de motiunea simpla depusa de deputatii liberali pe tema mineritului, deoarece acestia nu au inclus zona Muntilor Apuseni in respectiva initiativa.

„Nu se vorbeste deloc in aceasta motiune de ce inseamna mineritul de neferoase: cupru, argint, aur sau orice ar mai fi aici. Un capitol din motiune trebuia destinata Muntilor Apuseni sau macar unei societati care mai lucreaza in zona, Cuprumin desi in stare latenta cu 400 si ceva de oameni, dar chiar cu cele trei basculante sau excavatoare cumparate n-o sa reuseasca sa pastreze locurile de munca”, a mai declarat Peres.

Cuprumin Abrud este o companie romana al carei obiect principal de activitate este exploatarea si livrarea resurselor de minereu cuprifer din zacamantul de la Rosia Poieni. Valorificarea concentratului cupros si a metalelor pretioase este concesionata in prezent altor firme, cum ar fi Energo Mineral, Cuprom si Ipromf.

Zacamantul de cupru de la Rosia Poieni este estimat la 900 000 de tone (60 la suta din rezerva de cupru a Romaniei) fapt ce permite continuarea activitatii pe o perioada de cel putin 20 de ani.

Surse: Ziarul Apulum  www.apulum.ro

Wikipedia   http://www.wikipedia.org

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s